понедельник, 31 октября 2016 г.


В нашій професії головне - любити дітей.

Коли людина, юнак або дівчина, підходять до того віку, коли настає пора визначення життєвих пріоритетів, меж і цілей, настає дуже важливий життєвий період, коли від зробленого вибору залежить все подальше життя. Зазвичай до вибору професій люди підходять дуже серйозно.
Існують тисячі професій, вони різні і, відповідно, по-різному оплачуються. Зараз дуже популярно серед молоді переступати через свої інтереси та здібності і отримувати ту освіту, яку їм доступно або яка гарантує їм подальше працевлаштування.
Але залишилися ще й ті "романтики", які крізь усі поради і заборони вміють зберегти своє справжнє покликання і призначення. Вони йдуть до своєї мети крізь численні перепони, і, врешті-решт, домагаються свого. Це щасливі люди. Вони цінують щастя інших більше свого матеріального благополуччя.
Безсумнівно, професія вихователя дитячого саду - професія для справжніх романтиків! Вона не дуже користується популярністю серед сучасної молоді. Адже праця вихователя величезна, а зарплата дуже маленька. Але давайте все ж поговоримо про тих щасливих людей, які вирішили присвятити своє життя вихованню дітей.
Є такі щасливі професії, які викликають у оточуючих людей якийсь захват. Медсестра уособлює милосердя, перша вчителька - найсвітліші спогади, а вихователька дитячого саду - доброту й увагу, другу маму.
Коли людина починає опановувати дошкільну премудрість, вона дивується, як багато потрібно для роботи з дітьми, яка непосвяченим здається зовсім простою. Справді, хто не зуміє доглянути за дитиною, нагодувати, погуляти, казку почитати, по голівці погладити?
Виявляється, цього мало. Крім знань і умінь потрібно зуміти закохувати в себе дітей. А вже потім, коли зав'яжеться "роман", починається справжня робота ...
Діти закохуються легко, але утримати їх любов надзвичайно важко: їм необхідна взаємність. Нерозділене почуття в дошкільні роки випаровується миттєво, без сліду. Любов до дітей нічим не підміниш - різницю вони вловлюють відразу ж. І найголовніше - вихователька повинна бути гідна любові, не викликати у дітей розчарування, інакше все пропало. Як важко бути у формі постійно, під поглядами діточок, які все помічають . Вони дуже спостережливі, ці дошкільнята.
І все ж це дивна професія! Робота з дітьми дає можливість людині проявити все найкраще, що в ньому закладено: і душевні якості, і здібності.
З душевними якостями зрозуміло, а от здібності ... Дуже часто ці здібності є, але не завжди в тих масштабах, щоб вийти з ними на "велику сцену": співаєш, але голос не звучний; пишеш вірші, але не такі, щоб їх можна було друкувати; вишиваєш, але не для того, щоб потім виставляти свої роботи на продаж . А в дитячому садку всі ці скромні таланти вихователь може реалізувати, адже діти - найгуманніші судді. Вони захоплюються всім, чого не вміють робити самі. Усі таланти реалізуються, всі знаходять застосування і доставляють радість не тільки вам і всім оточуючим, а в першу чергу, - дітям. Діти оцінять вірші і розповіді, малюнки і пісні, а головне - саму вашу фантазію, адже вони найбільші в світі фантазери.
Вихователь - дивовижна професія. Ще один її плюс в тому, що вона дає можливість заглянути в країну дитинства, у світ дитини. І хоч "всі ми родом з дитинства ", але ми дуже швидко забуваємо цей чарівний світ, не розуміючи навіть власних дітей. Дитячий світ набагато цікавіший, безмежніший і багатший, ніж світ дорослого. Завдання вихователя - не зруйнувати цю дитячу ілюзорність, а влитися в неї, тобто вихователь повинен розмовляти з дітьми на одній мові, розуміти їх.
І нарешті, хіба багатьом доступно бути коханою, шанованою, зразком для наслідування, ідеалом? Виховательці дитячого садка це цілком доступно, все залежить тільки від неї !


Новоолександрівський КДНЗ"Калинка" прийняв участь у Всеукраїнському конкурсі дитячого малюнку "Намалюй свою мрію"!Та отримав відзнаку за участь в ньому.





























"Виховуємо патріотів"


Бути патріотом – означає любити материнську мову, свій дім, батьків і усіх людей, природу рідного краю, звичаї, шанувати традиції народу, людську працю, прагнути не лише зберігати духовні скарби народу, а й примножувати їх. Саме ці проблеми і є визначальними у громадському вихованні дітей дошкільного віку.
13.10.2016 вихованці  вітали воїна-учасника АТО Сеника Ігоря Віталійовича  зі святом День Захисника України. 



Святкуємо день народження в садочку!!!!


День народження для дитини — довгоочікуване свято. Завдяки батькам цей день для малюка сповнений сюрпризів, приємних моментів і позитивних емоцій. Для хлопців, які ходять у дитячий сад, важливим є організація святкування в своїй групі. День народження в дитячому саду відрізняється від свята вдома тим, що на захід запрошується вся група. Подобається хтось вашій дитині з дітей чи ні, але участь у святкуванні братимуть всі. Бажано заздалегідь обговорити це питання з дитиною. Попросити його не ділити дітей у групі на своїх друзів і друзів. Частування, а також розваги, необхідно підготувати з розрахунком на кожну дитину. Як провести день народження в дитячому садку бажано обговорити з вихователькою. Вона допоможе уникнути поширених помилок, розповість, що з розважальної програми діти вже бачили в цьому році. Якщо у батьків немає коштів чи бажання запрошувати в дитячий сад клоунів або інших аніматорів, то рекомендується обговорити з вихователькою інші можливі варіанти привітання дитини. Це можуть бути активні ігри, пісні, казки. Батьки іменинника також можуть самостійно виступити в ролі аніматорів. Але, щоб малюк запам’ятав свято і він став для нього чимось оригінальним, для розваги дітей все таки варто запросити професіоналів. Тоді день народження дитини в дитячому саду точно пройде на ура.








«Не забудь нагодувати пташку!»

Ніколи не зробимо шкоди 
Ми пташці у нашім краю.
Ми друзі і вірні, і щирі,  Бо ми бережемо повсякчас Пташок, що літають у вирій, І тих, що зимують у нас!

Зима – найскладніший період у житті птахів. Не так холод, як голод дуже дошкуляє тим, хто залишився зимувати разом з нами. Небайдужими до проблем пернатих друзів є і наші вихованці Саме зараз в нашому закладі відбувається захід присвячений Дню зимуючих птахів. Птахи - вірні наші помічники, захисники лісів, полів садів від шкідників та гризунів. Тому й треба берегти й охороняти. Про них треба піклуватися і допомагати у скрутні хвилини. Саме тому, в садочку ми оголошуємо акцію «Не забудь нагодувати пташку»

У Новоолександрівському КДНЗ" Калинка"триває проект"Вчимося жити разом".

Заняття "Всім допомагати - вірних друзів мати"в групі старшого дошкільного віку.















Заняття "Ввічливі слова творять дива"в групі середнього дошкільного віку.



















Заняття "Дружні діти - мов квіти"в групі середнього дошкільного віку.






















Заняття "Діти ввічливі та чемні всім навколишнім приємні"в групі старшого дошкільного віку





















Заняття "Разом об'єднатися - веселіше гратися"в групі середнього дошкільного віку.





















Заняття "Дерево добра"в групі середнього дошкільного віку.

























Заняття "Кожна дитина - як у намисті перлина"в групі старшого дошкільного віку.






















Заняття "Міст миру"в групі старшого дошкільного віку.
































   19 груд. 2016Інтегроване музичне заняття "Святий Миколай, йди до нас!"


       В  ці святкові  дні в серцях  дорослих завжди оживає віра в чудо, а разом з нею приходить потреба дарувати його іншим і в першу чергу дітям - тим, хто вірить в чудеса просто і щиро, всім серцем і з нетерпінням чекає їх. Тільки діти точно знають, що святий Миколай завжди приходить до них по засніжених стежках, щоб таємно покласти під подушку щось особливе, що він завжди чує прохання, які йдуть від серця і завжди допомагає тим, хто потребує допомоги і захисту. Наші дітки дуже люблять свято святого Миколая  святкувати у дитячому садку. В дошкільному закладі ми традиційно щорічно проводимо інтегроване му-зичне заняття «Святий Миколай, йди до нас ».  























      Найкраща група на тренінгу GEG Україна у Запоріжжі з тренером Анною Асманською після вручення сертифікатів(14-18серпня 2017р.)

 

З нагоди відзначення Дня Соборності та Свободи України в ДНЗ проведено низку цікавих заходів. Вихователі  розповідали малятам про історію виникнення свята Соборності, пригадали українські державні символи, національні пам'ятки України, пограли в українські народні ігри.  Діти з радістю робили патріотичні аплікації, малюнки до свята.В гості завітав молодший сержант Рибарук Андрій Юрійович.який привітав дітей  зі святом.








Вітаємо!!!!

 Сидоренко Поліну за 3  місце в  районному етапі Міжрегіонального фестивалю ораторского мистецтва   "Заговори. щоб я тебе побачив"




ПОДЯКА ВІД «КАЛИНКИ»

Діти - найдорожчий скарб на землі. Розвивати, навчати, виховувати та заохочувати їх - обов»язок кожного працівника Новоолександрівського комунального дошкільного навчального закладу «Калинка». Це, як ніхто, добре розуміє і сільський голова Новоолександрівської сільської ради Корнієнко Олександр Юрійович. Тому, на звернення від дошкільного закладу, про необхідність придбати телевізор для забезпечення більш цікавого, збагаченого новітніми технологіями навчально-виховного процесу, Олександр Юрійович миттєво відгукнувся. І ось приємний сюрприз, 20 лютого 2018р. до КДНЗ «Калинка» завітав сільський голова з подарунком - телевізором, який йому допомогли придбати підприємці, які працюють на території Новоолександрівської сільської ради. За цей приємний, та такий необхідний подарунок, колектив дошкільного закладу, вихованці та батьківська громадськість щиро дякують сільському голові та добродійникам. Бажаємо Вам здоров»я, благополуччя, а Ваші благородні справи тільки примножать добро на землі.
Фото Lilia Bilonenko.


 Засідання творчої групи вихователів ДНЗ відбулося 21.02.18 в Новоолександрівському КДНЗ.Під час засідання педагоги ділилися досвідом та обговорювали актуальні питання. Учасники заходу переглянули заняття з розвитку мовлення «Зимові пригоди» (старша група) вихователь Білоненко Л.В. КДНЗ «Калинка».. Вихователі ДНЗ отримали корисну інформацію, збагатилися новим досвідом і взяли на озброєння цікаві ідеї колег.

Фото Lilia Bilonenko.
Фото Lilia Bilonenko.
Фото Lilia Bilonenko.
                          Фото Lilia Bilonenko.


Фото Lilia Bilonenko.


На базі Кушугумського КДНЗ Запорізького району 30 жовтня 2018 року пройшло засідання членів творчої групи вихователів «Розвиток мовлення дітей дошкільного віку з використанням традиційних та сучасних технологій». Вихователь Кушугумського КДНЗ Михальова Вікторія презентувала свій досвід роботи та познайомила з системою роботи на практичному занятті з дітьми «Осінь золота». Методист Запорізького РМК Сергєєнко Ольга запропонувала на розгляд учасникам використання інтегрованих форм за програмою «Впевнений старт». Своїм досвідом з теми «Застосування комп’ютерних інформаційних технологій в роботі з дітьми, як один із шляхів розвитку мовлення» ділилася вихователь Малокатеринівського КДНЗ Коса Віталіна. Керівником творчої групи Білоненко Лілією ( Новоолександрівський КДНЗ) були підведені підсумки роботи членів творчої групи та обговорено роботу в період між засіданнями.









Осінь це чарівна,золота пора! В нашій групі вже стало традицією кожен рік проводити виставку поробок із природного матеріалу. Діти та їх батьки з великим задоволенням поринули в атмосферу творчості та фантазії. Роботи вразили оригінальністю задумки, технікою виконання, своєрідністю і неповторністю. Були представлені композиції із овочів,яскраві букети,чедернацькі чоловічки,лісові галявинки,картини із листя та насіння,навіть казкова лялька-Осінь завітала в гості до нашої групи. Діти в великою радістю та цікавістю роздивлялися вироби кожної родини. 
     Батьки допомогли своїм діткам проявити фантазію, створити неповторні осінні шедеври. У всіх роботах проявилась творчість та уяву кожної родини. 








Комментариев нет:

Отправить комментарий